Profesionalni razvoj

Zvezdana ima više od 14 godina iskustva kao Headhunter (Executive Search Recruiter) – osoba koja ciljano traži najbolje stručnjake za određenu poziciju u organizaciji te kao Career Transformation Coach, odnosno stručnjak koji pojedince vodi kroz cjelokupan proces potrage za poslom i pruža podršku kroz praktične vještine pisanja životopisa, motivacijskog pisma i pripreme za razgovor s poslodavcem kroz simulaciju u živo. U potpunosti je usmjerena na svoje klijente te im ne pomaže naći bilo kakav novi posao. Pomaže im da sebe vizualiziraju kao novu osobu, u potpuno novom radnom okruženju i pronađu posao koji će im donijeti ne samo financijske benefite, već vratiti i svrhu i strast njihovu radu, bez obzira radi li se o poziciji kod novog poslodavca ili napredovanju/promjeni unutar postojeće organizacije. Klijenti često za nju kažu kako je u njezinu društvu nemoguće ostati nemotiviran za promjenu i kako je njezina energija i snaga zarazna.

Zvezdanini klijent su i tvrtke kojima pomaže uvesti ili poboljšati funkciju upravljanja ljudskim potencijalima, napisati priručnike, politike, procedure ili dijagrame vezano uz važne procese, izraditi matricu vještina ili sistematizaciju radnih mjesta.

Osim već spomenutog iskustva, Zvezdana već 25 godina surađuje kao tumač i prevoditelj s najuglednijim političkim i humanitarnim međunarodnim organizacijama u svijetu (UN, OSCE, OSCE/ODIHR), kao i raznim institucijama država članica EU i svjetskim tvrtkama pa se s pravom može reći kako je  jedan visoko- kvalificirani stručnjak za djelatnosti kojima se bavi.

Zvezdana je završila dva sveučilišna studija, ekonomiju i strateško upravljanje ljudskim potencijalima te studij stranih jezika. Veliki je zagovornik cjeloživotnog učenja. Slovenski i hrvatski jezik su joj materinski jezici, a aktivno govori i engleski i njemački te se služi s još nekoliko europskih jezika.

 

O Zvezdani

Rođena je i odrasla u Sloveniji, školovala se u ustanovama u Sloveniji, Srbiji i SAD-u te pohađala edukacije koje su joj bile potrebne za posao u Austriji i Engleskoj.  Tijekom svih proteklih godina, djelomično zbog posla ali i u vrijeme odmora, proputovala je gotovo cijelu Europu i dio Azije te se upoznala s tisućama ljudi različitih društvenih statusa, različitih kultura, rasa, religija i etničkih pripadnosti. To dragocjeno iskustvo, uz svoje intuitivno razumijevanje i uvažavanje razlika među ljudima, ali i njihova ograničenja, kontinuirano primjenjuje u realizaciji svih poslovnih projekata.

Savjetovanje neiskusnijih kolega i motiviranje za rad, planiranje vremena i organiziranje aktivnosti prema lean principles te isporuka rezultata u zadanom vremenu i prema standardima za kvalitetu, samo su neke od Zvezdaninih jačih strana.

U slobodno vrijeme Zvezdana se aktivno bavi cestovnim i trail trčanjem, vježba u teretani, čita, sluša glazbu i pjeva. Omiljena izreka: If you fail to plan, you plan to fail. (Ako ne planirate, planirajte da nećete uspjeti)

 

Zvezdanu možete kontaktirati putem: