Poštovani

Pred Vama se nalazi upitnik koji ispituje Vaše vještine coachinga. Za svaku tvrdnju označite koliko se ona odnosi na Vas, te Vas molimo da na svaku od njih odgovorite onako kakvi ste Vi zaista, a ne kakvi biste željeli biti.

Ovaj upitnik nema ni točnih niti netočnih odgovora, pa Vas stoga molimo da budete u potpunosti iskreni prilikom opisivanja sebe. Valja napomenuti da onaj odgovor koji Vam intuitivno prvi padne na pamet za pojedino pitanje jest najčešće i najtočniji za Vas.

Uživajte u ispunjavanju!

 

0%

1. Članovi mog tima znaju da mi mogu vjerovati.

2. Pobrinem se da moj djelatnik razumije gdje se nalazi u coaching procesu.

3. Važno je poznavati djelatnika i van coaching susreta.

4. Tijekom coachinga važno je poštovati postojeću hijerarhiju u organizaciji.

5. Coaching započinjem otvorenim pitanjima, te se onda usmjerim na specifičnosti.

6. Tijekom coachinga jasno i redovito naglašavam ciljeve coachinga.

7. Važno je uzeti u obzir radnu uspješnost djelatnika, a ne njegovo emocionalno stanje.

8. Pitam za dopuštenje prije nego započnem s coachingom.

9. Na coachingu uvijek kažem ono što mislim.

10. Važnije je postavljati pitanja djelatniku nego slušati njegove odgovore na njih.

11. Moji coaching susreti su "slobodni" te nemaju nikakvu strukturu.

12. Osiguravam da se coaching aktivnosti odvijaju samo na seansama.

13. Sumiram i parafraziram ono što moj djelatnik govori na coaching susretima.

14. Na seansama ne dijelim nikakve osobne detalje, jer bi coaching trebao biti strogo profesionalan.

15. Na coachingu veliki naglasak stavljam na unutarnje i vanjske izvore motivacije.

Jeste li dobar coach svojim djelatnicima?

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da se vrlo vjerojatno mučite kako biste ostvarili pozitivnu promjenu u Vašem timu. Možda se ne uspijevate kvalitetno povezati s Vašim djelatnicima, uspostaviti međusobni osjećaj povjerenja i bliskosti, ili Vam nedostaje kvalitetnih komunikacijskih vještina kako biste znali koja točno pitanja postavljati na Vašim coaching susretima.

Da biste uistinu bili uspješan coach, od velike je važnosti da raspolažete nizom različitih vještina, kako biste svojim djelatnicima uistinu pomogli ostvariti njihove pune potencijale. Međutim, ne trebate brinuti! Coaching je je sposobnost koja se redovitim uvježbavanjem i prakticiranjem može dovesti do savršenstva, te postoji niz metoda kojima ćete vrlo brzo postići napredak.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da su Vaše coaching vještine dobre, međutim postoji dosta prostora za poboljšanje. Možda Vam jedno područje coachinga ne ide toliko dobro kao ostala, ili su Vam pak potrebna neka generalna poboljšanja. Moguće je da ne uspijevate kvalitetno slušati Vaše djelatnike na coaching susretima, da Vam nedostaje vještina motiviranja, ili bi Vaše coaching seanse trebale imati još jasniju strukturu i ciljeve.

Razmislite malo o tome što je to što Vam već sada ide dobro u Vašim coaching susretima, te gdje su Vam glavni prostori na napredak. Koji god bio razlog, postoji niz metoda kojima ćete vrlo brzo postići znatna poboljšanja u Vašem coachingu.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da su Vaše vještine coachinga učinkovite. Čestitamo! Izgleda da uistinu uspijevate napraviti pozitivnu promjenu u razvoju Vaših djelatnika. Oni se zaista osjećaju ugodnu u Vašem prisustvu, te Vam često dolaze po savjete i usmjerenja. Čini se kako svakom djelatniku pristupate na jedinstven i prilagođen način, pomažete mu u postavljanju njegovih ciljeva, te ste u svom radu vrlo učinkoviti i organizirani.

Međutim, od presudne je važnosti da kontinuirano radite na razvoju Vaših coaching vještina. Čak i najuspješniji coachevi na svijetu stalno nastoje unaprijediti svoje vještine upravljanja drugim ljudima. Razmislite malo o tome koje su Vam jake strane u coachingu, te gdje su Vam glavni prostori za poboljšanje. Uz pomoć niza metoda vrlo ćete brzo ostvariti još bolje rezultate.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

 

 

Provjerite svoju uspješnost i u drugim područjima: