Što znači biti dobar lider?

Tko je dobar lider? Je li to neki političar, uspješan poduzetnik ili religijska figura? Ili je lider netko koga Vi osobno poznajete, poput Vašeg šefa, učitelja ili prijatelja? Međutim, biti na nekoj vodećoj poziciji i imati odgovornosti lidera samo po sebi ne čini osobu kvalitetnim vođom – liderska uloga je puno više od toga. Ali činjenica jest da uz malo rada na sebi svatko od nas može naučiti kvalitetno voditi druge ljude.

Uspješni lideri inspiriraju i osnažuju svoje djelatnike. Oni daju dodatnu vrijednost svojim timovima te ih uspješno motiviraju. Zahvaljujući njihovom vodstvu, radna učinkovitost i produktivnost njihovih timova raste. Znaju prave stvari koje treba reći, te mogu razumjeti potrebe članova svojih timova. Nedvojbena je činjenica da ukoliko imate obilježja kvalitetnog lidera, na pravom ste putu ka ostvarenju profesionalnog uspjeha.

 

Što trebate činiti?

Uspješnog lidera čini kombinacija različitih vještina i kompetencija – neupitno je da svaku od njih možete kod sebe uspješno razviti ili dodatno unaprijediti.

Samopouzdanje

Ono se gradi usavršavanjem važnih životnih vještina i upravljanjem ključnim situacijama u Vašoj okolini, te saznanjem da uistinu možete dati dodanu vrijednost onome što radite. Jedan od najjednostavnijih načina kako možete povećati samopouzdanje jest prisjećanjem na sve one stvari koje ste već postigli i ostvarili.

 

Pozitivan stav

Pozitivan mindset također je povezan s učinkovitim liderstvom. Međutim, da biste ga uspješno i održali, potrebno je razviti snažan osjećaj unutarnje ravnoteže, kao i razumjeti da se prepreke i problemi uvijek javljaju – bitno je kako Vi osobno gledate i reagirate na njih. Pozitivni ljudi situacijama pristupaju realističnije, te su spremni napraviti potrebne promjene kako bi riješili izazove koji su im se našli na putu. Tehnike upravljanja stresom, kao i redovita fizička aktivnost, odlični su načini kojima se možete riješiti negativnih misli i osjećaja.

 

Emocionalna inteligencija

To je sposobnost da prepoznate i razumijete osjećaje, kako Vaše vlastite, tako i osjećaje drugih ljudi. Kvalitetni lideri uspješno upravljaju svojim emocijama, i na taj način mogu stvarati čvrste odnose s drugima. Kako biste Vašu emocionalnu inteligenciju doveli do visoke razine, nužno je da razvijete empatiju, te da naučite kvalitetno komunicirati i slušati druge oko Vas.

 

Vizija

Lideri trebaju imati sposobnost da stvore primamljivu viziju budućnosti, te da je svojim djelatnicima prezentiraju na motivirajući i inspirativan način. Prvi korak u kreiranju Vaše vizije jest detaljna strateška analiza Vašeg radnog okruženja, čija saznanja će Vam pomoći da se spremno suočite s izazovima koji leže pred Vama. Kako biste dobili podršku svojih djelatnika, Vašu viziju svakako trebate pretočiti u zanimljivu i neodoljivu priču.

 

Motiviranje drugih

Ukoliko želite biti uspješan lider, treate imati sposobnost uvjeravanja Vaših djelatnika da prihvate ciljeve koje ste im postavili. To ćete najlakše napraviti naglašavajući važnost timskog rada te dodjeljivanjem priznanja za zajednički obavljen posao.

 

Biti model

Pravi lideri uvijek vode vlastitim primjerom. Da biste bili jedan od njih, trebate biti konzistentni u svojim odlukama, te provoditi u praksi ono što usmeno pripovijedate. Potrebno je biti uključen u Vaše svakodnevno poslovanje, te uistinu demonstrirati ponašanja i sustav vrijednosti koji očekujete od članova Vašeg tima.

 

Upravljanje radnim učinkom

Uspješni lideri upravljaju radnim učinkom svojih djelatnika na način da im jasno i koncizno postave očekivanja. Kada Vaši djelatnici znaju što se od njih očekuje, puno je jednostavnije ostvariti vrhunske rezultate, te se problemi u poslovanju rješavaju puno efikasnije. Preporučamo da Vašim djelatnicima objasnite zbog čega trebaju raditi na određeni način, te da ih uključite u donošenje odluka.

 

Davanje podrške i simulacije

Kako bi Vaši djelatnici bili visoko motivirani za rad, trebate im postavljati izazove na radnom mjestu, pomoći im da razviju svoje vještine, te im davati priznanje za dobro obavljen posao. Jako je važno da im dodjeljujete radne zadatke sukladno njihovim vještinama i sposobnostima, te da im budete izvor emocionalne podrške.

 

 

Pomoći ćemo Vam da postanete još bolji lider. Obratite nam se već danas.

 

 

Provjerite svoju uspješnost i u drugim područjima: