Poštovani

Pred Vama se nalazi upitnik koji ispituje Vašu sposobnost vođenja drugih ljudi. Za svaku tvrdnju označite koliko se ona odnosi na Vas, te Vas molimo da na svaku od njih odgovorite onako kakvi ste Vi zaista, a ne kakvi biste željeli biti.

Ovaj upitnik nema ni točnih niti netočnih odgovora, pa Vas stoga molimo da budete u potpunosti iskreni prilikom opisivanja sebe. Valja napomenuti da onaj odgovor koji Vam intuitivno prvi padne na pamet za pojedino pitanje jest najčešće i najtočniji za Vas.

Uživajte u ispunjavanju!

 

0%

1. Kada svojim djelatnicima dodjeljujem radne zadatke, uzimam u obzir njihove vještine i interese.

2. Sumnjam u sebe i u svoju sposobnost da uspijem.

3. Od svojih djelatnika ne očekujem ništa manje od vrhunskih rezultata.

4. Očekujem da moji djelatnici rade više od mene.

5. Kada je netko od mojih djelatnika uzrujan, nastojim ga razumjeti kako se osjeća.

6. Kada se jave nepredviđene okolnosti, teško mi je odlučiti što napraviti.

7. Smatram da osjećaji ne bi trebali interferirati s radnom izvedbom i produktivnošću.

8. Visoko sam motiviran/a zbog toga jer znam da imam ono što je potrebno da budem uspješan/na.

9. Vrijeme provedeno brinući se oko timskog morala je uzalud potraćeno vrijeme.

10. Često se uznemirim i brinem na svom radnom mjestu.

11. Moja djela ljudima pokazuju što želim od njih.

12. Kada radim s članovima svog tima, ohrabrujem ih da rade ka zajedničkim ciljevima.

13. Radim iznimke u pravilima koje postavljam. To je jednostavnije nego da ih stalno provodim u praksi.

14. Uživam planirajući budućnost.

15. Osjećam se napadnutim/om kada me netko kritizira.

16. Odvajam vrijeme kako bih naučio/la što ljudi trebaju od mene, kako bi oni posljedično bili uspješni.

17. Imam optimističan pogled na život, te mogu vidjeti iza trenutnih prepreka i problema.

18. Smatram da timovi najbolje rade kada njihovi članovi kontinuirano rade iste zadatke i usavršavaju ih, a ne kada uče nove vještine i postavljaju si izazove.

Jeste li dobar lider?

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da trebate podosta raditi na Vašim liderskim vještinama. Kako biste bili uspješan lider, kao prvo potrebno je poznavati djelatnike kojima rukovodite. Koja stručna znanja imaju, koje vještine i sposobnosti posjeduju, koji im radni zadaci idu izvrsno, a u kojima i nisu baš vješti? Od presudne je važnosti da uistinu budete prisutni kada Vas oni trebaju, te da ih ohrabrujete i motivirate kada situacija to zahtijeva.

Pravi lideri su samopouzdani, brzo donose odluke, te su uvijek spremni žrtvovati vlastitu dobrobit za dobrobit svoga tima. Dobra vijest je ta da ukoliko počnete primjenjivati vještine uspješnih lidera na Vašem radnom mjestu, s Vašom obitelji, prijateljima i poznanicima, postat ćete uistinu vrlo vrijedan dio Vaše okoline koji će uspješno potaknuti pozitivnu promjenu. Na sreću, postoji niz metoda i alata koji će Vam u tome pomoći.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da posjedujete adekvatne liderske vještine, ali da i također imate podosta prostora za daljnji napredak. Izgleda da ste uspješno izgradili osnove Vaše rukovoditeljske uloge, te Vam je ovo sada prilika da dodatno razvijete svoje sposobnosti i uistinu postanete izvrstan lider.

Poznajete li uistinu dobro Vaše djelatnike, te možete li im s lakoćom dodjeljivati radna zaduženja sukladno njihovim sposobnostima? Jeste li spremni donositi odluke i uistinu stajati iza njih? Možete li biti osoba koja će prva pokazati nešto vlastitim primjerom, te žrtvovati vlastitu dobrobit za dobrobit svog tima? Svakako preporučamo da razmotrite područja u kojima ste nešto lošiji, te da već danas donesete odluku za daljnjim razvojem Vašim liderskih kompetencija, u čemu će Vam pomoći neki od brojnih alata i tehnika.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da ste na pravome putu da postanete izvrstan lider. Čestitamo! Izgleda da uistinu dobro poznajete Vaše djelatnike, što Vam omogućuje da uspješno rukovodite njima. Stalo Vam je do njih, te ih uvijek nastojite ohrabriti i motivirati kada je to potrebno. Čini se da imate potrebno samopouzdanje, te Vam nije teško donositi čak i najdelikatnije odluke.

Međutim, činjenica jest da nikada ne možete postati predobri ili previše iskusni u liderstvu. Upravo zbog toga važno je da i dalje kontinuirano radite na svojim liderskim vještinama. Svakako preporučamo da razmotrite u kojim aspektima liderstva ste uistinu dobri, a u kojima imate nekih prostora za napredak, te da sukladno tome planirate razvoj Vaših liderskih kompetencija.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

 

 

Provjerite svoju uspješnost i u drugim područjima: