Poštovani

Pred Vama se nalazi upitnik koji ispituje Vašu sposobnost upravljanja vremenom. Za svaku tvrdnju označite koliko se ona odnosi na Vas, te Vas molimo da na svaku od njih odgovorite onako kakvi ste Vi zaista, a ne kakvi biste željeli biti.

Ovaj upitnik nema ni točnih niti netočnih odgovora, pa Vas stoga molimo da budete u potpunosti iskreni prilikom opisivanja sebe. Valja napomenuti da onaj odgovor koji Vam intuitivno prvi padne na pamet za pojedino pitanje jest najčešće i najtočniji za Vas.

Uživajte u ispunjavanju!

 

0%

1. Poslovi na kojima radim su oni najvišeg prioriteta.

2. Dovršavam poslove u zadnji trenutak, ili tražim produljenje vremenskog roka za njih.

3. Odvajam vrijeme za planiranje svojih aktivnosti.

4. Znam koliko vremena trošim na svaki pojedini posao koji obavljam.

5. Prekidi u radu mi oduzimaju puno vremena.

6. Postavljam ciljeve kako bih odlučio/la kojim zadacima i aktivnostima da se posvetim.

7. U svom rasporedu ostavljam slobodnog vremena za nepredviđene situacije.

8. Znam jesu li poslovi na kojima radim niske, srednje ili visoke vrijednosti.

9. Kada dobijem novi radni zadatak, analiziram njegovu važnost i prioritiziram ga sukladno tome.

10. Vremenski rokovi mi uzrokuju stres.

11. Distrakcije me sprječavaju u obavljanju važnih poslova.

12. Posao moram nositi kući kako bih ga dovršio/la.

13. Radim akcijske planove i "to do" liste.

14. Svoje prioritete provjeravam sa svojim nadređenim.

15. Prije nego krenem u izvršenje nekog zadatka, provjerim hoće li rezultat biti vrijedan uloženog vremena.

Kako upravljate svojim vremenom?

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da pred Vama leži veliki potencijal za poboljšanje Vaših vještina upravljanja vremenom. Izgleda da niste pretjerano vješti u postavljanju prioriteta, te možda Vaše vrijeme tratite obavljajući one poslove koji nemaju pretjerano veliku važnost. Također, moguće da Vam distrakcije iz okoline uzrokuju velike poteškoće, i zbog toga se ne uspijevate dugotrajno koncentrirati na rad, što negativno utječe na Vašu produktivnost.

Neupitno je da je uspješno upravljanje vremenom vještina od vrlo velike važnosti u današnjem svijetu i poslovanju. Na sreću, dostupan Vam je čitav niz metoda, tehnika i alata uz pomoć kojih ćete uspješnije postavljati svoje prioritete, planirati svoje vrijeme, te uistinu biti produktivniji.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da u određenim situacijama kvalitetno upravljate vremenom, dok Vam je u ostalima potreban dodatan rad na sebi. Možda Vam glavne poteškoće zadaje nedovoljno uspješno postavljanje prioriteta, ili trebate još malo raditi na vještinama planiranja vlastitog vremena.

Ukoliko ih već ne primjenjujete u svom svakodnevnom životu, svakako preporučamo korištenje akcijskih planova i "to do" lista. Oni će Vam pomoći da uspješno definirate svoja dnevna zaduženja, kao i da točno odredite koja su Vam od njih veći prioritet od ostalih. Na takve aktivnosti uvijek treba stavljati veći naglasak, kako biste na najbolji način iskoristili svoje vrijeme u danu. Svakako preporučamo da razmislite o tome gdje su Vam najveći prostori za napredak u upravljanju vremenom, u kojima Vam može pomoći niz korisnih tehnika i alata.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da odlično upravljate svojim vremenom. Čestitamo! Izgleda da nemate većih poteškoća s planiranjem Vaših dnevnih aktivnosti i postavljanjem prioriteta. Znate koji su radni zadaci u Vašem danu važniji od drugih, te uspješno odolijevate distrakcijama i smetnjama u Vašoj okolini. Čini se da posjedujete vrlo dobre vještine planiranja Vaših aktivnosti, te da u Vašem rasporedu ostavljate mjesta i za one nepredviđene situacije, koje se mogu iznenada javiti i poremetiti Vam planove.

Međutim, čak i najuspješniji ljudi ponekad ne uspijevaju izvršiti sve svoje obveze u danu. Naime, kvalitetno upravljanje vremenom sposobnost je na kojoj treba kontinuirano raditi, te treba poznavati puno vještina i trikova koje Vam mogu pomoći da se uistinu kvalitetno nosite sa svojim dnevnim zadacima, te da budete produktivni.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

 

 

Provjerite svoju uspješnost i u drugim područjima: