Poštovani

Pred Vama se nalazi upitnik koji ispituje Vašu sposobnost upravljanja emocijama i ostvarivanja suradnje s drugima. Za svaku tvrdnju označite koliko se ona odnosi na Vas, te Vas molimo da na svaku od njih odgovorite onako kakvi ste Vi zaista, a ne kakvi biste željeli biti.

Ovaj upitnik nema ni točnih niti netočnih odgovora, pa Vas stoga molimo da budete u potpunosti iskreni prilikom opisivanja sebe. Valja napomenuti da onaj odgovor koji Vam intuitivno prvi padne na pamet za pojedino pitanje jest najčešće i najtočniji za Vas.

Uživajte u ispunjavanju!

 

0%

1. Mogu uspješno prepoznati vlastita emocionalna stanja.

2. Gubim strpljenje kada sam frustriran/a.

3. Ljudi mi govore da sam dobar slušač.

4. Znam kako se smiriti kada sam anksiozan/na ili uznemiren/a.

5. Uživam u poslovima organiziranja ljudi.

6. Teško mi je dugo se fokusirati na nešto.

7. Kada se osjećam frustrirano ili nesretno, teško mi je krenuti dalje.

8. Poznajem svoje snage i slabosti.

9. Izbjegavam konflikte i situacije u kojima trebam pregovarati.

10. Imam osjećaj da ne uživam u svom poslu.

11. Od svojih kolega tražim povratne informacije o tome što sam dobro napravio/la, te kako mogu biti bolji/a.

12. Postavljam si dugoročne ciljeve i redovito motrim svoj napredak.

13. Teško prepoznajem tuđe emocije.

14. Ne povezujem se lako s drugim ljudima.

15. Kada drugi razgovaraju sa mnom, koristim vještine aktivnog slušanja.

Kolika je Vaša emocionalna inteligencija?

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da postoji puno prostora za napredak kod razvoja Vaše emocionalne inteligencije. Čini se da ponekad doživljavate emocije koje su toliko intenzivne da Vas u potpunosti preplavljuju, i to posebice u stresnim situacijama. Također izgleda da izbjegavate ulaziti u konflikte s drugim ljudima zbog toga jer vjerojatno smatrate kako će Vam oni uzrokovati nepotreban stres. Nakon što se uznemirite, čini se da Vam je teško smiriti se i vratiti se "u normalu".

Zbog svega navedenog moguće je da imate poteškoća s izgradnjom i održavanjem kvalitetnih socijalnih odnosa, kako na poslu, tako i u privatnom životu. Međutim, ne trebate brinuti! Emocionalna inteligencija je vještina koja se redovitim uvježbavanjem i prakticiranjem može dovesti do savršenstva, a u tome Vam mogu pomoći neke od brojnih metoda za osobno usavršavanje.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da je Vaša emocionalna inteligencija zadovoljavajuće razvijena. Čini se da imate poprilično kvalitetne odnose s jednom vrstom ljudi, dok s drugom ipak nailazite na poteškoće u komunikaciji. Moguće je da Vam nedostaje kvalitetnih vještina za prepoznavanje tuđih emocionalnih stanja, kako biste lakše ostvarivali suradnju s njima.

Ukoliko želite Vašu emocionalnu inteligenciju dovesti na još višu razinu, od presudne je važnosti usvajanje vještina upravljanja i regulacije Vašim vlastitim emocijama. Životne situacije koje se nalaze pred Vama ne treba izbjegavati, već treba gledati na njih kao na prilike za osobno unaprjeđenje. Svakako je dobra vijest ta da imate veliki potencijal da kvalitetu svih Vaših socijalnih odnosa dovedete na vrlo visoku razinu, što možete napraviti uz pomoć brojnih alata i metoda.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da je Vaša emocionalna inteligencija na visokoj razini. Čestitamo! Čini se da imate vrlo kvalitetne odnose s drugim ljudima, te izgleda da Vam drugi često prilaze kako bi od Vas tražili neki savjet. Uspješno prepoznajete vlastita emocionalna stanja, te imate jako dobru vještinu upravljanja vlastitim emocijama. Životne situacije gledate kao priliku za dodatno učenje, te izgleda da ste visoko produktivni čak i kada se nalazite pod velikim intenzitetom emocija.

Međutim, dok se drugi dive Vašim dobrim socijalnim vještinama, Vi osobno ponekad lako možete zanemariti vlastite želje i potrebe za blagostanjem. Neupitno je da na vlastitoj emocionalnoj inteligenciji treba kontinuirano raditi, zbog toga svakako preporučujemo da usvojite dodatne vještine koje će Vam pomoći da postanete još uspješniji u suradnji s drugima.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

 

 

Provjerite svoju uspješnost i u drugim područjima: