0%

1. Poslovi na kojima radim su oni najvišeg prioriteta.

2. Dovršavam poslove u zadnji trenutak, ili tražim produljenje vremenskog roka za njih.

3. Odvajam vrijeme za planiranje svojih aktivnosti.

4. Znam koliko vremena trošim na svaki pojedini posao koji obavljam.

5. Prekidi u radu mi oduzimaju puno vremena.

6. Postavljam ciljeve kako bih odlučio/la kojim zadacima i aktivnostima da se posvetim.

7. U svom rasporedu ostavljam slobodnog vremena za nepredviđene situacije.

8. Znam jesu li poslovi na kojima radim niske, srednje ili visoke vrijednosti.

9. Kada dobijem novi radni zadatak, analiziram njegovu važnost i prioritiziram ga sukladno tome.

10. Vremenski rokovi mi uzrokuju stres.

11. Distrakcije me sprječavaju u obavljanju važnih poslova.

12. Posao moram nositi kući kako bih ga dovršio/la.

13. Radim akcijske planove i "to do" liste.

14. Svoje prioritete provjeravam sa svojim nadređenim.

15. Prije nego krenem u izvršenje nekog zadatka, provjerim hoće li rezultat biti vrijedan uloženog vremena.

Kako upravljate svojim vremenom?

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da pred Vama leži veliki potencijal za poboljšanje Vaših vještina upravljanja vremenom. Izgleda da niste pretjerano vješti u postavljanju prioriteta, te možda Vaše vrijeme tratite obavljajući one poslove koji nemaju pretjerano veliku važnost. Također, moguće da Vam distrakcije iz okoline uzrokuju velike poteškoće, i zbog toga se ne uspijevate dugotrajno koncentrirati na rad, što negativno utječe na Vašu produktivnost.

Neupitno je da je uspješno upravljanje vremenom vještina od vrlo velike važnosti u današnjem svijetu i poslovanju. Na sreću, dostupan Vam je čitav niz metoda, tehnika i alata uz pomoć kojih ćete uspješnije postavljati svoje prioritete, planirati svoje vrijeme, te uistinu biti produktivniji.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da u određenim situacijama kvalitetno upravljate vremenom, dok Vam je u ostalima potreban dodatan rad na sebi. Možda Vam glavne poteškoće zadaje nedovoljno uspješno postavljanje prioriteta, ili trebate još malo raditi na vještinama planiranja vlastitog vremena.

Ukoliko ih već ne primjenjujete u svom svakodnevnom životu, svakako preporučamo korištenje akcijskih planova i "to do" lista. Oni će Vam pomoći da uspješno definirate svoja dnevna zaduženja, kao i da točno odredite koja su Vam od njih veći prioritet od ostalih. Na takve aktivnosti uvijek treba stavljati veći naglasak, kako biste na najbolji način iskoristili svoje vrijeme u danu. Svakako preporučamo da razmislite o tome gdje su Vam najveći prostori za napredak u upravljanju vremenom, u kojima Vam može pomoći niz korisnih tehnika i alata.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj

Vaš rezultat:

Rezultati testiranja pokazuju da odlično upravljate svojim vremenom. Čestitamo! Izgleda da nemate većih poteškoća s planiranjem Vaših dnevnih aktivnosti i postavljanjem prioriteta. Znate koji su radni zadaci u Vašem danu važniji od drugih, te uspješno odolijevate distrakcijama i smetnjama u Vašoj okolini. Čini se da posjedujete vrlo dobre vještine planiranja Vaših aktivnosti, te da u Vašem rasporedu ostavljate mjesta i za one nepredviđene situacije, koje se mogu iznenada javiti i poremetiti Vam planove.

Međutim, čak i najuspješniji ljudi ponekad ne uspijevaju izvršiti sve svoje obveze u danu. Naime, kvalitetno upravljanje vremenom sposobnost je na kojoj treba kontinuirano raditi, te treba poznavati puno vještina i trikova koje Vam mogu pomoći da se uistinu kvalitetno nosite sa svojim dnevnim zadacima, te da budete produktivni.

Preporuke za Vaš daljnji razvoj